Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 28.08.2020 18:23 Publikacja: 28.08.2020 18:11
Foto: Adobe Stock
Rodzinna firma z Bad Zwischenahn w Dolnej Saksonii rozpoczęła produkcję wegetariańskich zamienników mięsa i kiełbas dopiero w 2014 r., ale ogromne zmiany rynkowe jeszcze przyspieszyła pandemia koronawirusa. - Kryzys dodatkowo pobudził trend w kierunku świadomego odżywiania z wykorzystaniem roślinnych alternatyw mięsnych - mówi na łamach Handelsblatt Michael Hähnel, od stycznia prezes firmy. W pierwszej połowie roku Rügenwalder Mühle był w stanie zwiększyć sprzedaż wegetariańskich klopsików i mortadeli o 50 proc.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Nazwy „stek, kotlet, kiełbasa, burger, hamburger” będą zarezerwowane dla produktów z mięsa. Jest też nowa defini...
Ludzie muszą ograniczyć jedzenie mięsa i cukru o połowę i jeść dwa razy więcej owoców i warzyw – przekonują auto...
Zakaz reklamy alkoholu w Polsce to w praktyce koniec legalnych kampanii piwa – branża ostrzega, że 187 mln zł bu...
Złożone w Sejmie projekty Lewicy i Polski 2050 zakładają ograniczenia w handlu alkoholem oraz jego reklamie i pr...
Projekt ustawy regulujący „sprawy związane z alkoholem”, a zwłaszcza jego sprzedażą, złożyła w Sejmie Nowa Lewic...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas