Jak zarabiać dużo, oferując niskie ceny

Rozmowa z właścicielami sieci restauracji ORZO people-music-nature – Maciejem Żakowskim (MŻ) , Piotrem Kwaśniewskim (PK) i Marcinem Wrońskim (MW), o pasji, ciężkiej pracy i trudach w branży gastronomicznej. O tym, co rejs statkiem ma wspólnego z prowadzeniem restauracji. Nowych trendach eko i zielonej przestrzeni miejskiej.

Publikacja: 31.07.2019 11:47

Jak zarabiać dużo, oferując niskie ceny

W ciągu 10 miesięcy swojej działalności otworzyli Panowie trzy bardzo duże restauracje, które osiągnęły sukces w zasadzie od pierwszego dnia swoje działalności. Proszę powiedzieć, co trzeba zrobić, by uzyskać taki efekt w tak trudnej branży, jaką jest gastronomia?


MW: Przede wszystkim jest to bardzo trudne, ma na to wpływ wyjątkowo wiele czynników. Gastronomia to branża, w której zbiegają się wszystkie gałęzie gospodarki. Od przemysłu po usługi konsumenckie. Szalenie ważne jest to, że restauracja działa na pełnych obrotach dopiero wtedy, kiedy wszystkie jej elementy działają i zbiegają się na równie wysokimi poziomie.

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Ekonomia
Polska już w 2026 r. będzie wydawać 5 proc. PKB na obronność
Ekonomia
Budżet nowej Wspólnoty
Ekonomia
Nowe czasy wymagają nowego podejścia
Ekonomia
Pacjenci w Polsce i Europie zyskali nowe wsparcie
Ekonomia
Sektor usług biznesowych pisze nową strategię wzrostu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama