W karcie restauracji są nowe dania. Jedną z atrakcji jest wołowina Kobe pochodząca z mięsa japońskich krów pojonych piwem i masowanych za życia, aby steki były kruche i soczyste. W Boathouse wołowina Kobe jest podawana z warzywami na ciepło, z młodymi listkami sałaty z cytrynowo-czosnkowo-rozmarynowym dressingiem z miodem i owocem granatu (99 zł). W Boathouse obowiązuje także nowa karta deserów. Szef kuchni Luc Dernaucourt przygotował 15 różnych zestawów. Do ciepłego czekoladowego ciastka szef kuchni proponuje, oprócz lodów waniliowych, atomizowaną marakuję (35 zł). Atomizowanie marakui czy jakiegokolwiek innego warzywa lub owocu polega na zrobieniu z niego purée i przełożeniu do syfonu, jaki służy np. do ubijania śmietany. Dzięki nagazowaniu substancja staje się pienista, nie tracąc esencjonalnego smaku.
? Boathouse, Wał Miedzeszyński 389a, tel. 022 616 32 23, czynne codz. od godz. 12 do ostatniego gościa; można płacić kartą