Żurek, bigos, gęś czy kaczka – w lokalach w całym kraju rusza Tydzień Kuchni Polskiej

Zrazy z gęsi, kacze udo z kluskami śląskimi, rolada wołowa, krem z pieczonej gęsi, serniki, szarlotki i bezy – to tylko niektóre dania, jakie przygotowały restauracje w całym kraju na Tydzień Kuchni Polskiej.

Publikacja: 02.11.2023 16:05

Już w ten piątek rusza Tydzień Kuchni Polskiej. Jednym z serwowanych dań będzie bigos.

Już w ten piątek rusza Tydzień Kuchni Polskiej. Jednym z serwowanych dań będzie bigos.

Foto: adobe stock

Kulinarna akcja rozpocznie się 3 listopada (piątek) i potrwa dłużej niż tydzień – do 26 listopada. „Jak co roku chcemy inspirować do odkrywania polskich smaków w wyjątkowych, intrygujących odsłonach, jednocześnie promując doskonałą polską kuchnię” – zapowiadają organizatorzy.

Każda z restauracji, które zgłosiły się do programu, przygotowała po dwa zestawy złożone z trzech dań. W ich skład wchodzą: przystawka lub zupa, danie główne i deser. W tej edycji wydarzenia głównym motywem jest tradycyjna polska kuchnia w niecodziennym, ciekawym wykonaniu.

Pozostało 82% artykułu

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Wydarzenia
Bezczeszczono zwłoki w lasach katyńskich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Materiał Promocyjny
GoWork.pl - praca to nie wszystko, co ma nam do zaoferowania!
Wydarzenia
100 sztafet w Biegu po Nowe Życie ponownie dla donacji i transplantacji! 25. edycja pod patronatem honorowym Ministra Zdrowia Izabeli Leszczyny.
Wydarzenia
Marzyłem, aby nie przegrać
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Materiał Promocyjny
4 letnie festiwale dla fanów elektro i rapu - musisz tam być!