Aktualizacja: 29.05.2019 11:10 Publikacja: 29.05.2019 11:10
Początkowo firma zajmowała się przetwórstwem krewetek poławianych u wybrzeży Holandii i Belgii, które po uszlachetnieniu trafiały na tamtejsze i inne rynki europejskie, także na belgijski dwór królewski. Po kilku latach marka włączyła do produkcji łososia wędzonego, który jest obecnie flagowym produktem Suempolu i stanowi 98 proc. całej produkcji.
Firma, która zaczynała od niewielkiej fabryki, jest nie tylko pionierem swojej branży w Polsce, ale także największym polskim niezależnym przedsiębiorstwem rodzinnym i jednym z największych na świecie producentów łososia wędzonego. Szczycimy się, że taki produkt jak łosoś może być jednym z największych dóbr eksportowych Podlasia. W tym roku Suempol obchodzi swoje 30-lecie. Jak w tym czasie zmieniała się firma?
1200 panelistów, ponad 200 sesji i rekordowe zainteresowanie ze strony uczestników – tak zapowiada się XVII edyc...
Przywództwo w dobie sztucznej inteligencji, strategie oparte na danych i budowanie zespołów przyszłości – to gor...
W dniach 8-9 kwietnia br. w Hotelu Warszawianka w Jachrance odbyła się XIII edycja Kongresu HR Spółek Giełdowych...
Eksperci i przedstawiciele branży gazowej będą rozmawiać dziś o transformacji sektora w kontekście strategicznyc...
Jaki jest potencjał, tempo i bariery przyrostu miksu odnawialnego? Będą o tym debatować uczestnicy XVII Europejs...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas