Reklama

Przepis na tradycyjny sos czosnkowy aioli

Przygotował: Philippe Le Félic.

Aktualizacja: 21.03.2019 05:48 Publikacja: 21.03.2019 05:41

Przepis na tradycyjny sos czosnkowy aioli

Foto: stock.adobe.com

Red

Domowy sos czosnkowy aioli jest jednym z najsmaczniejszych sosów w kuchni francuskiej. Do jego wyrobu potrzeba niewiele składników. Warto jednak wiedzieć też o pewnych sposobach, od których zależy, czy efekt końcowy będzie sukcesem, czy porażką. Poniżej kilka porad, jak postępować, by uzyskać ów zamierzony efekt.

Składniki (porcja dla 6 osób)

Pozostało jeszcze 88% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Patronat Rzeczpospolitej
Jubileuszowa gala wręczenia nagród Koryfeusz Muzyki Polskiej 2025
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Kultura
Wizerunek to potęga: pantofelki kochanki Edwarda VIII na Zamku Królewskim
Kultura
Czytanie ma tylko dobre strony
Kultura
Popkulturowa kariera „Stańczyka", czyli od muralu w Paryżu do okładki płyty Lady Gaga
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Kultura
Polski projekt z nagrodą DesignEuropa Awards 2025
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama