Aktualizacja: 26.03.2018 09:43 Publikacja: 26.03.2018 09:36
Foto: Parmalat
Firma z Parmy zbankrutowana w 2003 r. po gigantycznym skandalu finansowym, została poddana drastycznej restrukturyzacji i dwa lata później wznowiła działalność. W 2011 r. została przejęta przez największą we Francji grupę mleczarską Lactalis i pod kierownictwem Francuzów tak rozwinęła działalność, że obecnie produkuje bezpośrednio w 23 krajach. — Spoglądamy na Stany Zjednoczone, ale również na Amerykę Łacińską i na wszystkie inne kraje, w których już jesteśmy — odpowiedział Bernier zapytany o nowe zakupy na konferencji o sektorze mlecznym we Włoszech.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas