Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 01.08.2018 12:01 Publikacja: 01.08.2018 12:01
Foto: 123rf.com
Niemiecka grupa podpisała porozumienie z DouxMatouk z Tel Awiwu o produkcji słodzika o takiej samej słodkości, ale zawierającego o 40 proc. mniej cukru. Produkcja na skalę handlową zacznie się w połowie 2019 r.
Produkt, który został już zatwierdzony w Unii Europejskiej wykorzystuje mineralną cząstkę, która wiążąc się z cząstkami cukru zmniejsza ich działanie — wyjaśnił współzałożyciel i prezes DouxMatouk, Eran Baniel. Südzucker będzie produkować go dla europejskich odbiorców — dodał, ale nie ujawnił nazw tych, z którymi są prowadzone rozmowy
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Słynny amerykański producent lodów Ben & Jerry’s traci jednego ze współzałożycieli. Jerry Greenfield odchodzi z...
Prawie połowa Niemców ma nadwagę, a 11. na 100. boryka się z kryzysem otyłości. Niemieckie władze chcą to zmieni...
Gdyby nie keczup i makaron z serem, Warren Buffett miałby o jeden problem mniej. Podczas niedawnego występu w st...
W rok ceny kawy na światowych giełdach się podwoiły. Podwyżki właśnie docierają na półki sklepowe w Polsce. Kons...
Po zaledwie roku pracy na stanowisku prezesa Nestlé Laurent Freixe musi pożegnać się z firmą. Powodem jest ukryw...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas