Aktualizacja: 01.04.2019 13:27 Publikacja: 01.04.2019 11:49
Pozłacany burger na cześć cesarza
Foto: AFP
Pozłacany burger na cześć cesarza
Foto: AFP
Pozłacany burger na cześć cesarza
Foto: AFP
Pozłacany burger na cześć cesarza
Foto: AFP
Pozłacany burger na cześć cesarza
Foto: AFP
Pozłacany burger na cześć cesarza
Foto: AFP
Pozłacany burger na cześć cesarza
Foto: AFP
Hamburger kosztuje 100 tys. jenów czyli 900 dolarów (niemal 3,5 tysiąca złotych) i waży z kilo. Można go zamówić w restauracji Oak Door, znajdującej się w hotelu Grand Hyatt Tokyo.
Kotlet zrobiony jest z najlepszej jakości wołowiny wagyu i lezy na bułce, która ma średnicę 25 centymetrów. cały hamburger jest wysokości 15 centymetrów. Na mięsie położona jest warstwa foie gra oraz kilka cienkich plastrów świeżych trufli.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas