Reklama
Rozwiń

Afrykański startup robi luksusowe lody ze zmielonych owadów

Gourmet Grubb, firma z RPA chce przekonać konsumentów do lodów z dodatkiem zmielonych owadów.

Aktualizacja: 29.07.2019 13:12 Publikacja: 29.07.2019 12:55

Gourmet Grubb robi lody z owadów

Foto: AFP

ula

Firma z Kapsztadu postanowiła wprowadzić na rynek luksusową markę lodów, które mają być zrobione z dodatkiem mielonych owadów - informuje CNN. Lody Gourmet Grubb są robione na bazie nie mleka krowiego, ale na bazie Entomilk - czyli mleczka z drobno zmielonych larw Hermetia illucens, tropikalnej odmiany muchówki.

Poza tym w lodach są także inne składniki, na przykład masło orzechowe, naturalny miód, kakao oraz przyprawy. Wszystko bio i naturalne.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement