Afrykański startup robi luksusowe lody ze zmielonych owadów

Gourmet Grubb, firma z RPA chce przekonać konsumentów do lodów z dodatkiem zmielonych owadów.

Aktualizacja: 29.07.2019 13:12 Publikacja: 29.07.2019 12:55

Gourmet Grubb robi lody z owadów

Foto: AFP

ula

Firma z Kapsztadu postanowiła wprowadzić na rynek luksusową markę lodów, które mają być zrobione z dodatkiem mielonych owadów - informuje CNN. Lody Gourmet Grubb są robione na bazie nie mleka krowiego, ale na bazie Entomilk - czyli mleczka z drobno zmielonych larw Hermetia illucens, tropikalnej odmiany muchówki.

Poza tym w lodach są także inne składniki, na przykład masło orzechowe, naturalny miód, kakao oraz przyprawy. Wszystko bio i naturalne.

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników
Przemysł spożywczy
Zakaz reklamy piwa? Ministerstwo nie mówi „nie”
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem