Aktualizacja: 29.07.2019 13:12 Publikacja: 29.07.2019 12:55
4 zdjęcia
ZobaczGourmet Grubb robi lody z owadów
Foto: AFP
Firma z Kapsztadu postanowiła wprowadzić na rynek luksusową markę lodów, które mają być zrobione z dodatkiem mielonych owadów - informuje CNN. Lody Gourmet Grubb są robione na bazie nie mleka krowiego, ale na bazie Entomilk - czyli mleczka z drobno zmielonych larw Hermetia illucens, tropikalnej odmiany muchówki.
Poza tym w lodach są także inne składniki, na przykład masło orzechowe, naturalny miód, kakao oraz przyprawy. Wszystko bio i naturalne.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas