Łukasz Mrowiński: Staramy się pobudzić u ludzi ciekawość kawy

- Często ludzie sobie nie uświadamiają, że za wciśnięciem przycisku w ekspresie w biurze, kryje się cała droga od plantacji, przez wypalenie, aż do kubka, z którego pijemy - mówi Łukasz Mrowiński, CEO Etno Cafe.

Aktualizacja: 04.09.2019 14:36 Publikacja: 04.09.2019 14:11

Łukasz Mrowiński, CEO Etno Cafe

Łukasz Mrowiński, CEO Etno Cafe

Foto: rp.pl

- Polacy są bardziej świadomi wina. Wiemy, że pochodzą z różnych państw, z różnych regionów, one się różnią między sobą. W kawie jest dokładnie taka sama praca do wykonania, czyli mocna praca edukacyjna - mówi Łukasz Mrowiński, CEO Etno Cafe.

- Ludzie lubią nowości, ludzie lubią ciekawe rzeczy. Jeśli odpowiednio się to poda, znajdą czas, by się w tym zagłębić. Wbrew pozorom ludzie nie lubią rutyny. Każda nowa rzecz, która ich wyrywa z codziennych zadań, sprawia, że są w stanie poświęcić ten czas. Staramy się otwierać te drogi. To co robimy, to jest pewna tendencja rynkowa. Firmy chcą edukacyjnie docierać do klienta, ponieważ temat jest na tyle wdzięczny, że można go ciekawie przedstawiać - dodaje.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Przemysł spożywczy
Królewiec wprowadza kartki na żywność, ale nie dla wszystkich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Upadła Manufaktura Piwa Wódki i Wina. Palikot w areszcie. Czy to początek końca?
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę