Aktualizacja: 01.04.2015 21:26 Publikacja: 02.04.2015 00:01
Ziemowit Fałat (na zdj. w środku), współwłaściciel Browamatora i browaru Pinta
Foto: materiały prasowe
Czy w Polsce rośnie popyt na specjalistyczne surowce do produkcji piwa?
Ziemowit Fałat: Rynek surowców specjalistycznych, czyli słodów karmelowych, żytnich czy palonych, a także chmieli z różnych zakątków świata oraz specjalnych szczepów drożdży i przypraw rozwija się w naszym kraju systematycznie od 2004 roku. Wtedy to, na bardzo ubogim rynku surowców, ze swoją oferta zaistniał Browamator, który zaoferował niedostępne wcześniej produkty specjalistyczne do produkcji piwa. Znaczące przyspieszenie nastąpiło po 2011 roku wraz z pojawieniem się w Polsce krajowych piw rzemieślniczych.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas