Restauratorzy liczą na rosnący apetyt Polaków

Polski rynek urósł w ubiegłym roku aż o 9 proc., do prawie 33 mld zł. Sprzedaż nakręcają m.in. spadek bezrobocia i program 500+. Zagrożeniem jest jednak możliwy zakaz handlu w niedzielę.

Aktualizacja: 22.01.2017 19:54 Publikacja: 22.01.2017 19:19

Foto: 123RF

Również w tym roku rekordowo niskie bezrobocie i wzrost dochodów napędzą wyniki restauratorów. Niesłabnącą popularnością cieszyć się będą fast foody czy pizzerie, a na gastronomicznej mapie swoje miejsce znajdą też naleśnikarnie. Największe sieci, oprócz wzrostu organicznego, zapowiadają także akwizycje.

Mniej niż 100 zł miesięcznie

Pozostało 92% artykułu
„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Przemysł spożywczy
Królewiec wprowadza kartki na żywność, ale nie dla wszystkich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Upadła Manufaktura Piwa Wódki i Wina. Palikot w areszcie. Czy to początek końca?
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę