Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 21.04.2017 14:12 Publikacja: 21.04.2017 13:51
Foto: Wikimedia, Andrevruas
Sieć barów szybkiej obsługi Subway od początku swojej działalności odznaczała się dynamicznym tempem rozwoju i wielokrotnie podkreślała, że jest liderem pod względem liczby posiadanych lokali w całej światowej branży gastronomicznej. Gigant z siedzibą w Connecticut w końcu jednak wyhamował i w 2016 r. – po raz pierwszy w swojej historii – zamknął więcej restauracji niż otworzył.
Jak dowiedziało się CNN, Subway posiada obecnie 26 744 lokali w Stanach Zjednoczonych – o 359 mniej niż w 2015 r. Sprzedaż popularnej sieci fastfood skurczyła się natomiast w jej ojczystym kraju z 11,5 mld dol. w 2015 r. do ok. 11,3 mld dol. w 2016 r. Firma tłumaczy ten spadek większą koncentracją na rynkach zagranicznych, gdzie jej sprzedaż w ubiegłym roku wzrosła o 3,7 proc. do 5,6 mld dol.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Z początkiem 2026 r. Grupa Żywiec zakończy produkcję w Browarze Namysłów. Zwolni pracowników i sprzeda sam zakła...
„Człowiek to najlepszy firewall” – to hasło tegorocznej konferencji Akademii cyberPEKAO – wydarzenia edukacyjnego zorganizowanego przez Bank Pekao S.A. Spotkanie było poświęcone jednemu z najważniejszych współczesnych wyzwań: jak budować odporność na cyberzagrożenia?
Sprzedaż większości kategorii trunków, w tym piwa, wódek spada, a coraz więcej konsumentów sięga po ich bezalkoh...
Holenderski producent piwa Heineken poinformował, że reorganizacja jego siedziby głównej w Amsterdamie wpłynie n...
Nazwy „stek, kotlet, kiełbasa, burger, hamburger” będą zarezerwowane dla produktów z mięsa. Jest też nowa defini...
Rozbudowa szybkich sieci ładowania jest szczególnie ważna dla wzrostu sprzedaży samochodów ciężarowych, bez których trudno myśleć o dekarbonizacji – ocenia Małgorzata Kulis, dyrektor zarządzająca Volvo Trucks Polska.
Ludzie muszą ograniczyć jedzenie mięsa i cukru o połowę i jeść dwa razy więcej owoców i warzyw – przekonują auto...
Dziś wszystkie technologie, które będą pomagały przemysłowi w prognozowaniu i optymalizowaniu zużycia energii, są już dostępne. Redukcja strat i przestojów czy zwiększanie elastyczności systemu nigdy nie były prostsze – mówi Anna Nowak-Jaworska, prezeska Schneider Electric Polska.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas