Aktualizacja: 13.10.2017 12:57 Publikacja: 12.10.2017 20:44
Foto: Fotolia
Marnotrawienie żywności wciąż odbywa się w Polsce na ogromną skalę. Z badania Kantar MillwardBrown na zlecenie Federacji Polskich Banków Żywności (FPBŻ) wynika, że niemal 35 proc. Polaków przyznaje się, że zdarza im się wyrzucać żywność.
W kraju, w którym według danych GUS w 2016 r. w skrajnym ubóstwie żyło 5 proc., a w ubóstwie relatywnym prawie 14 proc. osób, to informacja co najmniej zaskakująca.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas