Reklama
Rozwiń

Moczulski: Polacy polubili bakalie na przekąskę

Rynek bakalii rozwija się bardzo dynamicznie i w tej chwili osiągnął już wartość niemal 1,5 mld zł. Bakalie spowszedniały i dziś, na fali trendów prozdrowotnych, coraz częściej sięgamy po nie jako przekąski - mówił Marek Moczulski, prezes Bakalland w "Studiu Krynica" w salonie "Rzeczpospolitej" podczas XXVIII Forum Ekonomicznego Krynicy.

Publikacja: 06.09.2018 15:23

Marek Moczulski, prezes Bakalland.

Marek Moczulski, prezes Bakalland.

Foto: rp.pl

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Materiał Promocyjny
25 lat działań na rzecz zrównoważonego rozwoju
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni