Reklama
Rozwiń
Reklama

Francuzi otwierają restauracje. Pracownicy pilnie poszukiwani

Plany otwarcia granic Unii Europejskiej na lato dają nadzieję wszystkim branżom związanym z turystyką. Francuzi właśnie mogą otwierać restauracje i hotele.

Publikacja: 04.05.2021 14:08

Francuzi otwierają restauracje. Pracownicy pilnie poszukiwani

Foto: AFP

Tyle że ich uczucia z ponownym uruchomieniem biznesu zamkniętego przez pół roku są w najlepszym razie mieszane. Co z tego, że znów mogą karmić miejscowych i przyjezdnych, skoro tak samo jak i w branży hotelarskiej, brakuje im pracowników? Ci, którzy pracowali u nich przed pandemią i w niepełnym wymiarze godzin jeszcze pół roku temu, znaleźli źródło dochodów gdzie indziej. Bo już nie mogli czekać w niepewności. A i w tej chwili nie do końca są przekonani, że teraz już mieliby pracę na stałe.

Pozostało jeszcze 82% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama