Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 16.07.2019 19:02 Publikacja: 16.07.2019 18:21
Foto: 123rf.com
Zamiast cukru, firma wykorzystuje białą pulpę pokrywającą ziarna kakaowca. Do tej pory trafiała ona do śmieci, ale okazało się, że zawiera ona sporo cukru, który można wykorzystać. Nowa, odcukrzona czekolada, będzie zawierać 40 procent mniej cukru niż dotychczas - informuje agencja Bloomberga.
Jesienią tego roku w Japonii koncern rozpocznie sprzedaż batonów KitKat z 70 procent ciemnej czekolady, wytworzone zgodnie z nową recepturą. Batoniki nie będą zawierały żadnego dodatkowego cukru, poza tym z pulpy oblepiającej owoce kakaowca. Nowe batoniki będą zawierały 40 procent mniej cukru niż dotychczas.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Polacy szukają sposobów na ograniczenie wydatków. Już trzech na czterech stara się oszczędzać na żywności, a pon...
W sobotę, 5 lipca, wejdą w życie nowe chińskie cła na brandy importowaną z Unii Europejskiej. W ostatniej chwili...
Główny Inspektorat Sanitarny podjął decyzję o wycofaniu z obrotu wielu rodzajów piwa smakowego polskiej firmy Al...
Wartość kawy sprzedanej w sklepach sięga już 7,7 mld zł rocznie, co oznacza wzrost o 700 mln zł w zaledwie dwa l...
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas