Reklama
Rozwiń

Wakacyjny wysyp nowych piw

W tempie czterech nowych piw dziennie rozwija się branża browarnicza. Koncerny stawiają na klasykę, browary rzemieślnicze eksperymentują na potęgę.

Aktualizacja: 06.07.2017 06:08 Publikacja: 05.07.2017 21:28

Piwo z rumiankiem lub z grillowanymi cytrynami albo brytyjski ale z mango i tabasco – to tylko niektóre z licznych nowości przygotowanych przez polskich piwowarów na lato. Tylko na czerwcowym Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu 35 browarów pokazało blisko 60 nowych piw.

Rewolucja trwa

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz