Reklama
Rozwiń
Reklama

Wakacyjny wysyp nowych piw

W tempie czterech nowych piw dziennie rozwija się branża browarnicza. Koncerny stawiają na klasykę, browary rzemieślnicze eksperymentują na potęgę.

Aktualizacja: 06.07.2017 06:08 Publikacja: 05.07.2017 21:28

Foto: 123RF

Piwo z rumiankiem lub z grillowanymi cytrynami albo brytyjski ale z mango i tabasco – to tylko niektóre z licznych nowości przygotowanych przez polskich piwowarów na lato. Tylko na czerwcowym Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu 35 browarów pokazało blisko 60 nowych piw.

Rewolucja trwa

Pozostało jeszcze 96% artykułu

RP.PL i The New York Times!

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Drożyzna kawie nie odpuszcza, ceny znów wzrosły o ponad 30 proc.
Przemysł spożywczy
Załamanie eksportu z Sinciangu: chiński koncentrat zalega w magazynach
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Jak budować strategię cyberodporności
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama