Wakacyjny wysyp nowych piw

W tempie czterech nowych piw dziennie rozwija się branża browarnicza. Koncerny stawiają na klasykę, browary rzemieślnicze eksperymentują na potęgę.

Aktualizacja: 06.07.2017 06:08 Publikacja: 05.07.2017 21:28

Foto: 123RF

Piwo z rumiankiem lub z grillowanymi cytrynami albo brytyjski ale z mango i tabasco – to tylko niektóre z licznych nowości przygotowanych przez polskich piwowarów na lato. Tylko na czerwcowym Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu 35 browarów pokazało blisko 60 nowych piw.

Rewolucja trwa

Pozostało 96% artykułu

Czytaj dalej RP.PL

Tylko 9 zł aż za 3 miesiące!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Palikot w areszcie, komornicy działają. Dwie partie akcji Manufaktury do licytacji
Materiał Promocyjny
Z kartą Simplicity można zyskać nawet 1100 zł, w tym do 500 zł już przed świętami
Przemysł spożywczy
Komornik licytuje akcje Manufaktury. Dzieło życia Janusza Palikota na sprzedaż
Przemysł spożywczy
Zmarł polski multimilioner z branży spożywczej. Henryk Lipka miał 80 lat
Przemysł spożywczy
O przyszłości rynku spożywczego i handlu
Materiał Promocyjny
Strategia T-Mobile Polska zakładająca budowę sieci o najlepszej jakości przynosi efekty
Przemysł spożywczy
Klan Kadyrowa robi porządki w dawnym Danone. Masła już Rosjanie nie zobaczą