Aktualizacja: 26.10.2017 19:47 Publikacja: 26.10.2017 21:00
Foto: Fotorzepa, Rafał Guz
Na naszych oczach powstaje nowy rodzaj „fast foodu": co piąty przechodzeń sięgnie po takie dania przynajmniej raz w tygodniu. Dania gotowe do spożycia, zupy czy dania obiadowe zastępują tradycyjną garmażerkę, a wartość rynku rośnie z każdą chwilą. W tym roku przekroczyła granicę 1,32 mld zł. W przyszłym roku, jak szacuje Euromonitor, urośnie o kolejne 4 proc. Rewolucję napędzają zarówno handel, jak i producenci żywności oraz sami konsumenci, którzy głosują portfelem.
Węgierskie embargo na polskie mięso stało się niewygodnym tematem przerzucanym między resortami rolnictwa i MSZ....
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas