Żywność premium w dobie inflacji
Konsumenci robią zakupy ostrożniej i patrzą na ceny. A jednak producenci żywności ekologicznej nie widzą kryzysu i chcą wzmacniać eksport, także do krajów azjatyckich.
Łańcuchy dostaw w centrum uwagi
Czy raportowanie ESG to zbliżające się wyzwanie tylko dla wielkich przedsiębiorstw? Nic bardziej mylnego. Do końca 2024 r. aż 37 tys. małych i średnich firm zostanie poproszonych o takie raporty przez dużych klientów.
Polacy chcą żyć zdrowiej!
Choroby układu krążenia, cukrzyca typu II oraz otyłość, to tylko niektóre następstwa nieprawidłowej diety. Czy na naszym społeczeństwie te zagrożenia robią wrażenie? Wydaje się, że tak i w naszej świadomości coś się zmienia.
Pracodawcom przybywa wyzwań
Pogorszenie koniunktury gospodarczej nie zmniejszyło niedoboru talentów, który mogą dodatkowo nasilać zmiany demograficzne. Zmieniają się też oczekiwania pracowników.
Dominika Maison: Dobre emocje w centrum
Galerie handlowe odgrywają szerszą rolę niż tylko miejsce zakupienia produktu – mówi prof. dr. hab Dominika Maison, kierowniczka Katedry Psychologii Biznesu i Innowacji Społecznych UW, właścicielka firmy badawczej Maison&Partners.
Wielotysięczna ulga w rachunkach
Usługi czasowej redukcji poboru mocy (DSR) pozwalają nie tylko uniknąć perturbacji w razie kłopotów systemu energetycznego, ale też przynoszą do kilkuset tysięcy złotych czystego zysku.
Konkurencyjność to optymalizacja wydatków
Tak trudnego okresu biznes nie doświadczał od wielu lat. Z rosnącymi rachunkami za prąd borykają się wszystkie firmy, nie tylko energochłonne. Ale są sposoby, by sobie z tym radzić.