Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 16.05.2016 08:04 Publikacja: 16.05.2016 07:31
Foto: 123RF
Środki spożywcze w stołówkach szkolnych muszą być podawane zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży. To spore ułatwienie, bo obecne prawo określa zbyt rygorystycznie, jak przygotowywać posiłki. Takie zmiany przewiduje projekt rozporządzenia ministra zdrowia.
W sklepikach będzie można zaś sprzedawać pieczywo (pszenne, razowe i pełnoziarniste), również to półcukiernicze i cukiernicze, jednak w 100 g produktu nie powinno być więcej niż 15 g cukru, 15 g tłuszczu i nie więcej niż 0,45 g sodu/1,2 g soli.
Wolny piątek po Bożym Ciele byłby gratką dla fanów długich weekendów, ale w tym roku trzeba byłoby wziąć na ten...
Resort infrastruktury przygotował projekt nowelizacji rozporządzenia o znakach i sygnałach drogowych. Co się zmi...
Od lipca ruszają wypłaty renty wdowiej. Na przelewy czeka ponad milion seniorów, którzy już złożyli wnioski o no...
W czerwcu niektórzy rodzice mogą otrzymać 800 plus nieco wcześniej niż wynika z harmonogramu. Jest też grupa, do...
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Rząd opublikował projekt deregulacji ustawy emerytalnej, który zmienia zasady wypłaty zasiłku pogrzebowego.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas