Żywność czeka niespokojna dekada

Nadchodzi era mięsa z in vitro i mąki z owadów – prognozują eksperci konferencji Agrotrendy.

Publikacja: 19.11.2017 21:00

Jak wykorzystać prognozy przyszłości, zastanawiali się paneliści.

Jak wykorzystać prognozy przyszłości, zastanawiali się paneliści.

Foto: materiały prasowe

Zamiast jak co roku analizować bieżące zagadnienia rynku żywności, organizatorzy tegorocznej konferencji rolniczej banku BGŻ BNP Paribas zaprosili ekspertów do rozmowy o przyszłych zjawiskach w rolnictwie i na rynku spożywczym. – Trendy bardzo łatwo wyznaczyć po czasie, ale w przyszłość spojrzeć jest trudno, dlatego dziś trendy będą przedstawione z kilku perspektyw: badacza, biznesmena, futurologa i bankowca – powiedział Bartosz Urbaniak, członek zarządu Banku BGŻ BNP Paribas.

Czeka nas kryzys żywnościowy

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Opinie Ekonomiczne
Witold M. Orłowski: Wojna orła ze smokiem
Opinie Ekonomiczne
Dr Mateusz Chołodecki: Czy można skutecznie regulować rynki cyfrowe
Opinie Ekonomiczne
Marcin Piasecki: Marzenie stanie się potrzebą
Opinie Ekonomiczne
Maciej Miłosz: Król jest nagi. Przynajmniej ten zbrojeniowy
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Dlaczego znika hejt na elektryki