Reklama

Żywność czeka niespokojna dekada

Nadchodzi era mięsa z in vitro i mąki z owadów – prognozują eksperci konferencji Agrotrendy.

Publikacja: 19.11.2017 21:00

Jak wykorzystać prognozy przyszłości, zastanawiali się paneliści.

Jak wykorzystać prognozy przyszłości, zastanawiali się paneliści.

Foto: materiały prasowe

Zamiast jak co roku analizować bieżące zagadnienia rynku żywności, organizatorzy tegorocznej konferencji rolniczej banku BGŻ BNP Paribas zaprosili ekspertów do rozmowy o przyszłych zjawiskach w rolnictwie i na rynku spożywczym. – Trendy bardzo łatwo wyznaczyć po czasie, ale w przyszłość spojrzeć jest trudno, dlatego dziś trendy będą przedstawione z kilku perspektyw: badacza, biznesmena, futurologa i bankowca – powiedział Bartosz Urbaniak, członek zarządu Banku BGŻ BNP Paribas.

Czeka nas kryzys żywnościowy

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Opinie Ekonomiczne
Michał Kanownik: Z chmury korzystamy chętnie, ale bez pomysłu
Opinie Ekonomiczne
ArcelorMittal odpowiada Instratowi
Opinie Ekonomiczne
Mikołaj Fidziński: Odrętwiały rynek pracy
Opinie Ekonomiczne
Greenpeace: Strategia PGE, czyli węgiel Schroedingera
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Modlin odbudowuje się po PiS-ie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama