Grelina, hormon wytwarzający się na skutek głodu, usprawnia zmysł węchu u ludzi i zwierząt. Pozwala to sprawniej „wywąchiwać" pokarm.
astan, science daily
Grelina, hormon wytwarzający się na skutek głodu, usprawnia zmysł węchu u ludzi i zwierząt. Pozwala to sprawniej „wywąchiwać" pokarm.
astan, science daily
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: Rzeczpospolita
Grelina, hormon wytwarzający się na skutek głodu, usprawnia zmysł węchu u ludzi i zwierząt. Pozwala to sprawniej „wywąchiwać" pokarm.
astan, science daily
Neandertalczycy już około 125 tys. lat temu praktykowali wyszukany sposób przetwarzania żywności poprzez wytapia...
Region Afar w Etiopii to obszar, w którym zbiegają się aż trzy płyty tektoniczne. Takie miejsca są niezwykle cie...
Alkohol i nikotyna to najczęściej używane substancje psychoaktywne w Polsce. Rozpowszechnienie ich używania powo...
Superbakterie to szczepy, które uodporniły się na działanie wielu różnych antybiotyków. Gnieżdżą się one w głębi...
Od przyszłego roku duże, publiczne spółki będą musiały zwiększyć reprezentację kobiet w radach nadzorczych lub z...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas