Grelina, hormon wytwarzający się na skutek głodu, usprawnia zmysł węchu u ludzi i zwierząt. Pozwala to sprawniej „wywąchiwać" pokarm.
astan, science daily
Grelina, hormon wytwarzający się na skutek głodu, usprawnia zmysł węchu u ludzi i zwierząt. Pozwala to sprawniej „wywąchiwać" pokarm.
astan, science daily
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: Rzeczpospolita
Grelina, hormon wytwarzający się na skutek głodu, usprawnia zmysł węchu u ludzi i zwierząt. Pozwala to sprawniej „wywąchiwać" pokarm.
astan, science daily
Kiedy państwo rozwija się zbyt szybko, a fundamenty są słabe, wystarczy jeden kryzys, by runęło jak domek z kart...
Amerykańscy badacze przeprowadzili analizy mikrobów z pokładów wiecznej zmarzliny na Alasce. Na potrzeby projekt...
Sztuczna inteligencja wkracza do medycyny – wspomaga lekarzy w diagnostyce, planowaniu leczenia, leczeniu, a tak...
Znamy laureatów Nagrody Nobla z chemii za 2025 rok. Po godzinie 11.45 Królewska Szwedzka Akademia Nauk ogłosiła,...
Tegoroczna Nagroda Nobla z fizyki została przyznana trzem fizykom kwantowym, badającym efekt tunelowania w fizyc...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas