Reklama

Zbierajmy podagrycznik wiosną

O tym, gdzie zbierać dzikie rośliny jadalne i jak je przyrządzać, opowiada Sebastian Kulis, twórca strony www.roslinneporady.pl.

Publikacja: 14.04.2016 18:38

Sebastian Kulis lubi kapustę, ale tęskni za chabrami

Sebastian Kulis lubi kapustę, ale tęskni za chabrami

Foto: materiały prasowe

Rzeczpospolita: Jest połowa kwietnia. Jakie jadalne chwasty zbiera pan o tej porze roku?

Sebastian Kulis: Najchętniej szukam różnych małych, młodych listków. Podagrycznik, czosnek niedźwiedzi. Z bardziej oklepanych mięta, pokrzywa.

Pozostało jeszcze 91% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Nauka
Jak bardzo prawdopodobna jest śmierć na skutek uderzenia asteroidy w Ziemię? Nowe badanie
Nauka
Co tak naprawdę wydarzyło się niemal 13 tys. lat temu? Naukowcy zbadali kontrowersyjną teorię
Nauka
Dlaczego homo sapiens przetrwał, a neandertalczycy nie? Wyniki nowych badań
Nauka
Nowa metoda walki z kłusownictwem. Nosorożcom wstrzyknięto radioaktywne izotopy
Patronat Rzeczpospolitej
Future Frombork Festival. Kosmiczne wizje naukowców i artystów
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama