Zbierajmy podagrycznik wiosną

O tym, gdzie zbierać dzikie rośliny jadalne i jak je przyrządzać, opowiada Sebastian Kulis, twórca strony www.roslinneporady.pl.

Publikacja: 14.04.2016 18:38

Sebastian Kulis lubi kapustę, ale tęskni za chabrami

Sebastian Kulis lubi kapustę, ale tęskni za chabrami

Foto: materiały prasowe

Rzeczpospolita: Jest połowa kwietnia. Jakie jadalne chwasty zbiera pan o tej porze roku?

Sebastian Kulis: Najchętniej szukam różnych małych, młodych listków. Podagrycznik, czosnek niedźwiedzi. Z bardziej oklepanych mięta, pokrzywa.

Pozostało 91% artykułu
„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Nauka
Pełnia Księżyca w grudniu. Zimny Księżyc będzie wyjątkowy, bo trwa wielkie przesilenie księżycowe
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Nauka
W organizmach delfinów znaleziono uzależniający fentanyl
Nauka
Orki kontra „największa ryba świata”. Naukowcy ujawniają zabójczą taktykę polowania
Nauka
Radar NASA wychwycił „opuszczone miasto” na Grenlandii. Jego istnienie zagraża środowisku
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Nauka
Jak picie kawy wpływa na jelita? Nowe wyniki badań