Reklama

Tomasz Kopyra: Miłośnicy chmielu nie są lojalni

Konsumenci piwa wciąż szukają nowych wrażeń. W samym ubiegłym roku pojawiło się na naszym rynku 1600 nowych piw – mówi Tomasz Kopyra, międzynarodowy sędzia piwny, znawca browarów rzemieślniczych i bloger.

Aktualizacja: 05.08.2018 17:33 Publikacja: 05.08.2018 00:01

Tomasz Kopyra, międzynarodowy sędzia piwny

Tomasz Kopyra, międzynarodowy sędzia piwny

Foto: materiały prasowe

Rzeczpospolita: W coraz większej liczbie polskich sklepów można znaleźć półkę z dobrym piwem. Po oczach biją z niej napisy: piwo kraftowe, piwo rzemieślnicze. Co tak naprawdę znaczą te określenia?

Tomasz Kopyra: Kraft, pisany przez „k", to termin, który właściwie to ja w Polsce ukułem, by odróżnić piwo kraftowe od rzemieślniczego. Ten termin oczywiście wywodzi się od „craft beer", co po angielsku oznacza po prostu piwo rzemieślnicze.

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
Ekskluzywna sztuka w Hotelu Warszawa i szalone aranżacje
Kultura
„Cesarzowa Piotra”: Kristina Sabaliauskaitė o przemocy i ciele kobiety w Rosji
plakat
Andrzej Pągowski: Trzeba być wielkim miłośnikiem filmu, żeby strzelić sobie tatuaż z plakatem do „Misia”
Patronat Rzeczpospolitej
Warszawa Singera – święto kultury żydowskiej już za chwilę
Kultura
Kultura przełamuje stereotypy i buduje trwałe relacje
Reklama
Reklama