Specjalnością jest piróg biłgorajski, podawany wszystkim gościom na powitanie. Ponadto można spróbować dań z drobiu, wieprzowiny, wołowiny, ryb, pierogów, swojskiej kiełbasy i pieczonych na miejscu chlebów. Szef kuchni inspiracje czerpie z tradycyjnych receptur. Przepisy pochodzą są z dawnych kuchni dworskich, przydrożnych karczm i włościańskich chat. W kuchni wykorzystywane są wyłącznie naturalne przyprawy, a niektóre produkty pochodzą z ekologicznych upraw. Dostawcami są sprawdzeni producenci, którzy od lat sprzedają swoje towary na Praskiej Giełdzie Spożywczej. Nieodłącznym elementem działalności restauracji będą pokazy kulinarne, odsłaniające tajemnice wypieku chleba, wędzenia kiełbasy, robienia nalewek. Szef kuchni zaprasza na piątkowe uczty i niedzielne biesiady pod hasłem „U nas jesz, ile chcesz”. Organizowane są też imprezy okolicznościowe.

Restauracja Na Skrajnej mieści się w Ząbkach. Budynek otoczony sosnowym lasem przypomina stary włościański dom. Elewacja wykonana jest z elementów oryginalnej polskiej chaty z I połowy XX wieku ze wsi Borzymy pod Siemiatyczami.

Więcej informacji o restauracji „Na Skrajnej” na [link=http://www.naskrajnej.pl]www.naskrajnej.pl[/link]