Smak zaklęty w próżni

Smak – to on jest istotą sztuki kulinarnej, jej początkiem i końcem. To także ideał Sous Vide – nowoczesnej filozofii kulinarnej w stylu slow food, która czerpie inspirację z natury i korzysta z zalet próżniowego pakowania produktów.

Aktualizacja: 06.05.2013 14:33 Publikacja: 06.05.2013 14:09

Smak zaklęty w próżni

Foto: materiały prasowe

Ex ovo, czyli Sous Vide zaczęło się od jajka...

Sous Vide to filozofia naturalnego smaku zaklętego w potrawach przygotowywanych bez pośpiechu, z laboratoryjną precyzją. Kryje się za nią dążenie do korzystania z najlepszych jakościowo produktów, z których można wydobyć wyjątkowe walory smakowe i odżywcze oraz nadać im doskonałą konsystencję.

Zobacz galerię zdjęć

Jak to osiągnąć? Kluczem jest nowoczesny proces przygotowania. Porcje produktów zostają szczelnie zamknięte w próżniowych woreczkach, a następnie gotowane w kąpieli wodnej o precyzyjnie regulowanej temperaturze, w określonym czasie. Sous Vide czerpie pomysł wprost z natury, w której skorupka jajka stanowi naturalne próżniowe zamknięcie dla żółtka i białka.

... aby zagościć w Twojej kuchni!

Metoda SV przynosi niezwykłe efekty, dlatego od lat gości w najlepszych restauracjach na świecie i jest gwiazdą kulinarnych trendów w profesjonalnej gastronomii. Teraz, dzięki nowemu produktowi – piecowi wodnemu Sous Vide Supreme każdy może zostać kreatorem smaku równym mistrzom we własnej kuchni. To urządzenie w postaci wanny do kąpieli wodnej. Do jego obsługi służy prosty panel sterowania, który zgodne z ideą SV pozwala ustawić temperaturę z dokładnością do 0,5° C oraz czas gotowania odpowiedni dla konkretnych rodzajów produktów. Sous Vide Supreme posiada szczelną pokrywę, dzięki czemu jest on całkowicie bezpieczny i nie wymaga nadzoru, a potrawy przyrządzają się bez pośpiechu i bez zapachu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ex ovo, czyli Sous Vide zaczęło się od jajka...

Sous Vide to filozofia naturalnego smaku zaklętego w potrawach przygotowywanych bez pośpiechu, z laboratoryjną precyzją. Kryje się za nią dążenie do korzystania z najlepszych jakościowo produktów, z których można wydobyć wyjątkowe walory smakowe i odżywcze oraz nadać im doskonałą konsystencję.

Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Muzeum otwarte - muzeum zamknięte, czyli trudne życie MSN
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Program kulturalny polskiej prezydencji w Radzie UE 2025
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Laury dla laureatek Nobla