Reklama
Rozwiń

Smak zaklęty w próżni

Smak – to on jest istotą sztuki kulinarnej, jej początkiem i końcem. To także ideał Sous Vide – nowoczesnej filozofii kulinarnej w stylu slow food, która czerpie inspirację z natury i korzysta z zalet próżniowego pakowania produktów.

Aktualizacja: 06.05.2013 14:33 Publikacja: 06.05.2013 14:09

Smak zaklęty w próżni

Foto: materiały prasowe

Ex ovo, czyli Sous Vide zaczęło się od jajka...

Sous Vide to filozofia naturalnego smaku zaklętego w potrawach przygotowywanych bez pośpiechu, z laboratoryjną precyzją. Kryje się za nią dążenie do korzystania z najlepszych jakościowo produktów, z których można wydobyć wyjątkowe walory smakowe i odżywcze oraz nadać im doskonałą konsystencję.

Zobacz galerię zdjęć

Jak to osiągnąć? Kluczem jest nowoczesny proces przygotowania. Porcje produktów zostają szczelnie zamknięte w próżniowych woreczkach, a następnie gotowane w kąpieli wodnej o precyzyjnie regulowanej temperaturze, w określonym czasie. Sous Vide czerpie pomysł wprost z natury, w której skorupka jajka stanowi naturalne próżniowe zamknięcie dla żółtka i białka.

... aby zagościć w Twojej kuchni!

Metoda SV przynosi niezwykłe efekty, dlatego od lat gości w najlepszych restauracjach na świecie i jest gwiazdą kulinarnych trendów w profesjonalnej gastronomii. Teraz, dzięki nowemu produktowi – piecowi wodnemu Sous Vide Supreme każdy może zostać kreatorem smaku równym mistrzom we własnej kuchni. To urządzenie w postaci wanny do kąpieli wodnej. Do jego obsługi służy prosty panel sterowania, który zgodne z ideą SV pozwala ustawić temperaturę z dokładnością do 0,5° C oraz czas gotowania odpowiedni dla konkretnych rodzajów produktów. Sous Vide Supreme posiada szczelną pokrywę, dzięki czemu jest on całkowicie bezpieczny i nie wymaga nadzoru, a potrawy przyrządzają się bez pośpiechu i bez zapachu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ex ovo, czyli Sous Vide zaczęło się od jajka...

Sous Vide to filozofia naturalnego smaku zaklętego w potrawach przygotowywanych bez pośpiechu, z laboratoryjną precyzją. Kryje się za nią dążenie do korzystania z najlepszych jakościowo produktów, z których można wydobyć wyjątkowe walory smakowe i odżywcze oraz nadać im doskonałą konsystencję.

Kultura
Wystawa finalistów Young Design 2025 już otwarta
Kultura
Krakowska wystawa daje niepowtarzalną szansę poznania sztuki rumuńskiej
Kultura
Nie żyje Ewa Dałkowska. Aktorka miała 78 lat
Kultura
„Rytuał”, czyli tajemnica Karkonoszy. Rozmowa z Wojciechem Chmielarzem