Reklama

Smak zaklęty w próżni

Smak – to on jest istotą sztuki kulinarnej, jej początkiem i końcem. To także ideał Sous Vide – nowoczesnej filozofii kulinarnej w stylu slow food, która czerpie inspirację z natury i korzysta z zalet próżniowego pakowania produktów.

Aktualizacja: 06.05.2013 14:33 Publikacja: 06.05.2013 14:09

Smak zaklęty w próżni

Foto: materiały prasowe

Ex ovo, czyli Sous Vide zaczęło się od jajka...

Sous Vide to filozofia naturalnego smaku zaklętego w potrawach przygotowywanych bez pośpiechu, z laboratoryjną precyzją. Kryje się za nią dążenie do korzystania z najlepszych jakościowo produktów, z których można wydobyć wyjątkowe walory smakowe i odżywcze oraz nadać im doskonałą konsystencję.

Zobacz galerię zdjęć

Jak to osiągnąć? Kluczem jest nowoczesny proces przygotowania. Porcje produktów zostają szczelnie zamknięte w próżniowych woreczkach, a następnie gotowane w kąpieli wodnej o precyzyjnie regulowanej temperaturze, w określonym czasie. Sous Vide czerpie pomysł wprost z natury, w której skorupka jajka stanowi naturalne próżniowe zamknięcie dla żółtka i białka.

... aby zagościć w Twojej kuchni!

Metoda SV przynosi niezwykłe efekty, dlatego od lat gości w najlepszych restauracjach na świecie i jest gwiazdą kulinarnych trendów w profesjonalnej gastronomii. Teraz, dzięki nowemu produktowi – piecowi wodnemu Sous Vide Supreme każdy może zostać kreatorem smaku równym mistrzom we własnej kuchni. To urządzenie w postaci wanny do kąpieli wodnej. Do jego obsługi służy prosty panel sterowania, który zgodne z ideą SV pozwala ustawić temperaturę z dokładnością do 0,5° C oraz czas gotowania odpowiedni dla konkretnych rodzajów produktów. Sous Vide Supreme posiada szczelną pokrywę, dzięki czemu jest on całkowicie bezpieczny i nie wymaga nadzoru, a potrawy przyrządzają się bez pośpiechu i bez zapachu.

 

Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama

Ex ovo, czyli Sous Vide zaczęło się od jajka...

Sous Vide to filozofia naturalnego smaku zaklętego w potrawach przygotowywanych bez pośpiechu, z laboratoryjną precyzją. Kryje się za nią dążenie do korzystania z najlepszych jakościowo produktów, z których można wydobyć wyjątkowe walory smakowe i odżywcze oraz nadać im doskonałą konsystencję.

Reklama
Kultura
Festiwal Warszawa Singera, czyli dlaczego Hollywood nie jest dzielnicą stolicy
Kultura
Tajemniczy Pietras oszukał nowojorską Metropolitan na 15 mln dolarów
Kultura
1 procent od smartfona dla twórców, wykonawców i producentów
Patronat Rzeczpospolitej
„Biały Kruk” – trwa nabór do konkursu dla dziennikarzy mediów lokalnych
Kultura
Unikatowa kolekcja oraz sposoby jej widzenia
Reklama
Reklama