Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 22.10.2015 21:22 Publikacja: 22.10.2015 21:08
Starcie ego, ambicji i adrenaliny wyzwalanej szaleństwem perfekcji. Wzajemne udowadnianie sobie wyższości. Wreszcie, co tu ukrywać, kompleks stonowanej załogi sali wobec szaleństw kuchni.
Na to wszystko nałożyły się mroczne otchłanie PRL, które skutecznie wypleniły resztki przedwojennych tradycji w obsłudze klientów. Natomiast drapieżne ćwierćwiecze najnowszej historii polskiej gastronomii braków tych nadrobić nie zdołało. I choć coraz częściej pojawiają się restauracje, które do serwisu mają szczęście, to obraz ogólny maluje się nadal w ponurych barwach.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
9 lipca 2025 roku o godz. 12.00 na Zamku Królewskim w Warszawie odbędzie się uroczysta gala 50. Nagrody im. Oska...
W jednej z najstarszych bibliotek rodowych, obecnie oddziale Muzeum Narodowego w Krakowie, rozpoczął się remont....
Przeglądy filmów, transmisje spektakli teatralnych i operowych, pokazy plenerowe – na wakacje stołeczne kina prz...
4 czerwca w siedzibie Instytutu Wzornictwa Przemysłowego w Warszawie odbyła się Gala Finałowa 18. edycji konkurs...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas