Menu na Walentynki

Już za kilka dni zimową pluchę rozświetlą różowe blaski walentynek. Serduszka, pluszaki, błyskotki i... nieodzowne afrodyzjaki! A trudno o lepsze niż te jadalne.

Aktualizacja: 14.02.2016 07:10 Publikacja: 12.02.2016 23:01

Menu na Walentynki

Foto: materiały prasowe

Już Casanova dawał przykład ambitnym kochankom, zaczynając dzień od tuzinów ostryg. I choć nie samymi ostrygami miłość się karmi, to owoce morza wyznaczają właściwy początek szlaku romantycznego wieczoru.

Piorunujące wrażenie na niejednej damie zrobią niezwykłe percebes. Te oceaniczne stwory wyglądają jak szpony smoka, mienią się szarymi i zielonymi kolorami. Na pozór niejadalne, po 90-sekundowym gotowaniu w mocno osolonej wodzie uwalniają wspaniały aromat oceanicznej bryzy. W środku tulejkowych pancerzyków znajdują się delikatne, miękkie kawałki, perwersyjne w kształcie i smaku. Są lubieżnie pyszne, a ich forma zmusza do jedzenia palcami. Zmysły same się budzą gotowe na więcej.

Pozostało 94% artykułu

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Kultura
Laury dla laureatek Nobla
Kultura
Nie żyje Stanisław Tym, świat bez niego będzie smutniejszy
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Żegnają Stanisława Tyma. "Najlepszy prezes naszego klubu"