Kariera na ostrzu noża

Ruszył trzeci sezon inspekcji Gault & Millau w restauracjach całej Polski. Przygotowując bazę miejsc do odwiedzenia dla całego zespołu naszych apostołów smaku, trudno nie wyprowadzić wniosków i analogii. Zmian moc!

Publikacja: 07.04.2016 19:38

Kariera na ostrzu noża

Jedne cieszą, inne by martwiły, gdyby nie były po prostu znakiem czasu, chorobą wieku dziecięcego.

Z ulgą i dumą obserwujemy, jak nasze kuchnie regionalne wychodzą spod strzech i napawają dumą także młodych, ambitnych szefów kuchni, dając odpór ulubionej przez krajan włoszczyźnie. Pierwszą edycję „Żółtego przewodnika" z przekąsem nazywaliśmy bowiem almanachem ucieleśnień polskich wizji kuchni włoskiej. Praca przy drugiej miała już znacznie bardziej swojski smak, odmieniając regionalność i tradycje przez wszystkie przypadki.

Pozostało 95% artykułu
„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Kultura
Przemo Łukasik i Łukasz Zagała odebrali w Warszawie Nagrodę Honorowa SARP 2024
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Muzeum otwarte - muzeum zamknięte, czyli trudne życie MSN
Kultura
Program kulturalny polskiej prezydencji w Radzie UE 2025
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali