Kariera na ostrzu noża

Ruszył trzeci sezon inspekcji Gault & Millau w restauracjach całej Polski. Przygotowując bazę miejsc do odwiedzenia dla całego zespołu naszych apostołów smaku, trudno nie wyprowadzić wniosków i analogii. Zmian moc!

Publikacja: 07.04.2016 19:38

Kariera na ostrzu noża

Jedne cieszą, inne by martwiły, gdyby nie były po prostu znakiem czasu, chorobą wieku dziecięcego.

Z ulgą i dumą obserwujemy, jak nasze kuchnie regionalne wychodzą spod strzech i napawają dumą także młodych, ambitnych szefów kuchni, dając odpór ulubionej przez krajan włoszczyźnie. Pierwszą edycję „Żółtego przewodnika" z przekąsem nazywaliśmy bowiem almanachem ucieleśnień polskich wizji kuchni włoskiej. Praca przy drugiej miała już znacznie bardziej swojski smak, odmieniając regionalność i tradycje przez wszystkie przypadki.

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Kultura
„Nie pytaj o Polskę": wystawa o polskiej mentalności inspirowana polskimi szlagierami
Kultura
Złote Lwy i nagrody Biennale Architektury w Wenecji
Kultura
Muzeum Polin: Powojenne traumy i dylematy ocalałych z Zagłady
Kultura
Jeff Koons, Niki de Saint Phalle, Modigliani na TOP CHARITY Art w Wilanowie
Kultura
Łazienki Królewskie w Warszawie: długa majówka