Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 08.09.2016 16:32 Publikacja: 08.09.2016 16:29
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu Delikatesów Alma miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni
Foto: materiały prasowe
Powiedzieć, że Włosi mają wyjątkowy stosunek do jedzenia, to mało. Sam mistrz Fellini oznajmił kiedyś, że „życie jest kombinacją magii i makaronu”. Sophia Loren utrzymuje, że swą aparycję zawdzięcza temuż właśnie przysmakowi.
Mieszkańcy Italii nie są oczywiście osamotnieni w swoich kulinarnych sympatiach. Umieją je jednak łączyć z dbałością o jakość produktów i z szacunkiem dla ziemi, na której się rodzą. To we Włoszech powstał ruch Slow Food. I właśnie za dwa tygodnie w stolicy Piemontu, Turynie, odbędzie się kolejna odsłona święta jedzenia – Terra Madre Salone del Gusto 2016.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Wystawa „Niech nas widzą!” na Zamku Królewskim w Warszawie pokazuje na czym polega komunikacja wizualna poprzez...
Miliard złotych wsparcia dla bibliotek, wzrost czytelnictwa, lepsze wyposażenie szkół, partnerstwa z samorządami...
- Poprzez śmiech i absurd także można dochodzić do metafizycznych pytań - mówi dyrektorka Muzeum Narodowego w Wa...
W Kopenhadze, stolicy designu, ogłoszono czterech zwycięzców prestiżowej nagrody. Polski okap kuchenny Mono Ciar...
„Starsze miasto" to tytuł wystawy, którą już od piątku będzie można oglądać w Muzeum Woli w Warszawie. Ekspozycj...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas