Reklama

Smaczny deser z kaszy

Indyjski „Smak curry" w kinach od 14 lutego. Z tej okazji prezentujemy przepisy kuchni indyjskiej, dzisiaj czasz na khir

Publikacja: 05.02.2014 13:27

Smaczny deser z kaszy

Foto: materiały prasowe

KHIR, czyli DESER Z KASZY BULGUR

Reklama
Reklama

Czas przygotowania: 15 minut Czas oczekiwania: 15 minut

Składniki: 1/4 szklanki kaszy bulgur

1 szklanka wody

1 szklanka mleka

Reklama
Reklama

2 łyżki cukru

1/2 łyżki świeżo utłuczonych ziaren kardamonu

1 łyżeczka kurkumy

12 migdałów bez skórki

Kaszę wkładamy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na 15 minut. Odcedzamy ją z wody, wkładamy do rondelka. Do kaszy dodajemy mleko z cukrem, kurkumę i doprowadzamy do wrzenia mieszając. Zdejmujemy z ognia, studzimy. Dodajemy kardamon i migdały. Mieszamy, przekładamy do miseczek i podajemy.

Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga Crust & Dust - www.crustanddust.pl

Reklama
Reklama

KHIR, czyli DESER Z KASZY BULGUR

Czas przygotowania: 15 minut Czas oczekiwania: 15 minut

Pozostało jeszcze 89% artykułu
Reklama
plakat
Andrzej Pągowski: Trzeba być wielkim miłośnikiem filmu, żeby strzelić sobie tatuaż z plakatem do „Misia”
Patronat Rzeczpospolitej
Warszawa Singera – święto kultury żydowskiej już za chwilę
Kultura
Kultura przełamuje stereotypy i buduje trwałe relacje
Kultura
Festiwal Warszawa Singera, czyli dlaczego Hollywood nie jest dzielnicą stolicy
Kultura
Tajemniczy Pietras oszukał nowojorską Metropolitan na 15 mln dolarów
Reklama
Reklama