KHIR, czyli DESER Z KASZY BULGUR
Czas przygotowania: 15 minut Czas oczekiwania: 15 minut
Składniki: 1/4 szklanki kaszy bulgur
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
Aktualizacja: 05.02.2014 13:27 Publikacja: 05.02.2014 13:27
Foto: materiały prasowe
KHIR, czyli DESER Z KASZY BULGUR
Czas przygotowania: 15 minut Czas oczekiwania: 15 minut
Składniki: 1/4 szklanki kaszy bulgur
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
2 łyżki cukru
1/2 łyżki świeżo utłuczonych ziaren kardamonu
1 łyżeczka kurkumy
12 migdałów bez skórki
Kaszę wkładamy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na 15 minut. Odcedzamy ją z wody, wkładamy do rondelka. Do kaszy dodajemy mleko z cukrem, kurkumę i doprowadzamy do wrzenia mieszając. Zdejmujemy z ognia, studzimy. Dodajemy kardamon i migdały. Mieszamy, przekładamy do miseczek i podajemy.
Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga Crust & Dust - www.crustanddust.pl
Link do przepisu - www.crustanddust.pl
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: materiały prasowe
KHIR, czyli DESER Z KASZY BULGUR
Czas przygotowania: 15 minut Czas oczekiwania: 15 minut
4 czerwca w siedzibie Instytutu Wzornictwa Przemysłowego w Warszawie odbyła się Gala Finałowa 18. edycji konkurs...
Panoramiczna wystawa stu lat sztuki rumuńskiej w MCK w Krakowie jest pierwszym w Polsce tak obszernym pokazem ki...
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas