Reklama

Smaczny deser z kaszy

Indyjski „Smak curry" w kinach od 14 lutego. Z tej okazji prezentujemy przepisy kuchni indyjskiej, dzisiaj czasz na khir

Publikacja: 05.02.2014 13:27

Smaczny deser z kaszy

Foto: materiały prasowe

KHIR, czyli DESER Z KASZY BULGUR

Reklama
Reklama

Czas przygotowania: 15 minut Czas oczekiwania: 15 minut

Składniki: 1/4 szklanki kaszy bulgur

1 szklanka wody

1 szklanka mleka

Reklama
Reklama

2 łyżki cukru

1/2 łyżki świeżo utłuczonych ziaren kardamonu

1 łyżeczka kurkumy

12 migdałów bez skórki

Kaszę wkładamy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na 15 minut. Odcedzamy ją z wody, wkładamy do rondelka. Do kaszy dodajemy mleko z cukrem, kurkumę i doprowadzamy do wrzenia mieszając. Zdejmujemy z ognia, studzimy. Dodajemy kardamon i migdały. Mieszamy, przekładamy do miseczek i podajemy.

Przepis i zdjęcie pochodzą z bloga Crust & Dust - www.crustanddust.pl

Reklama
Reklama
Kultura
Sztuka 2025: Jak powstają hity?
Kultura
Kultura 2025. Wietrzenie ministerialnych i dyrektorskich gabinetów
Kultura
Liberum veto w KPO: jedni nie mają nic, inni dostali 1,4 mln zł za 7 wniosków
Kultura
Pierwsza artystka z niepełnosprawnością intelektualną z Nagrodą Turnera
Kultura
Karnawał wielokulturowości, który zapoczątkował odwilż w Polsce i na świecie
Materiał Promocyjny
Lojalność, która naprawdę się opłaca. Skorzystaj z Circle K extra
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama