Aktualizacja: 17.03.2016 17:54 Publikacja: 17.03.2016 17:54
Fot. Naltik
Foto: 123RF
Chcą w ten sposób odróżnić swój przysmak np. od pizzy nowojorskiej. Prawdziwa pizza neapolitańska, tłumaczą, występuje tylko w dwóch odmianach: marinara (pomidory, oliwa, oregano, czosnek) i margherita (pomidory, oliwa, mozarella lub fior di latte, ser tarty, bazylia). Ciasto składa się wyłącznie z mąki pszennej, drożdży, soli morskiej, wody. Należy je wyrabiać ręcznie lub z użyciem mieszadła na niskich obrotach. Placek uformowany bez pomocy wałka powinien mieć nie więcej niż 3 mm grubości.
To będzie wydarzenie, które zachwyca nie tylko rozmachem organizacyjnym, ale również głębokim zrozumieniem potrz...
Jak artyści, projektanci i architekci wykorzystują naukę, aby chronić wodę, życiodajny żywioł, którego nam coraz...
Przed nami niepowtarzalna Noc Muzeów 2025, którą świętować można w całej Polsce: w Warszawie, Krakowie, Poznaniu...
W CSW Znaki Czasu w Toruniu trwa wystawa „Nie pytaj o Polskę”. Przewodnikami są cytaty z polskich hitów, m.in. K...
Złotego Lwa na Biennale Architektury 2025 zdobył Pawilon Bahrajnu.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas