Aktualizacja: 31.03.2016 20:53 Publikacja: 31.03.2016 20:53
Kilka dni baskijskich filmów kulinarnych, pokazy, prelekcje, warsztaty, a nade wszystko kolacje przygotowywane przez zaproszonych szefów. Wszystko to w ramach festiwalu Culinary Connection San Sebastian – Wrocław 2016, któremu partneruje „Żółty przewodnik".
Nie samymi festiwalami jednak Wrocław żyje. Miło tu przez cały rok, a i kulinarnie jest coraz ciekawiej. I to nie tylko za sprawą genialnych szaleńców z Food Think Tanku, o których pisałam kilka miesięcy temu. Jednak w poszukiwaniu najciekawszych doznań smakowych należy oddalić się od centrum starego miasta.
W CSW Znaki Czasu w Toruniu trwa wystawa „Nie pytaj o Polskę”. Przewodnikami są cytaty z polskich hitów, m.in. K...
Złotego Lwa na Biennale Architektury 2025 zdobył Pawilon Bahrajnu.
Wystawa „1945. Nie koniec, nie początek” w Muzeum POLIN w Warszawie powstała na 80. rocznicę zakończenia II wojn...
Choć trudno w to uwierzyć, prace tych światowych sław oraz dzieła kilkudziesięciu innych współczesnych artystów...
Wielka majówka w Łazienkach Królewskich trwa do 4 maja. Wszystkie obiekty Łazienek można zwiedzać bezpłatnie. Cz...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas