WrocLove na talerzu

W tym roku Wrocław jest razem z baskijskim San Sebastian Europejską Stolicą Kultury. To nie jest wprawdzie jedyny powód do odwiedzenia tego pięknego miasta, ale w połowie czerwca nierozsądnie byłoby przegapić tutejsze atrakcje. Będzie to moment, w którym świętowana będzie kultura kulinarna. A partnerstwo San Sebastian, miasta, w którym jest więcej wybitnych restauracji niż w przeciętnym kraju europejskim, zobowiązuje!

Publikacja: 31.03.2016 20:53

Foto: materiały prasowe

Kilka dni baskijskich filmów kulinarnych, pokazy, prelekcje, warsztaty, a nade wszystko kolacje przygotowywane przez zaproszonych szefów. Wszystko to w ramach festiwalu Culinary Connection San Sebastian – Wrocław 2016, któremu partneruje „Żółty przewodnik".

Nie samymi festiwalami jednak Wrocław żyje. Miło tu przez cały rok, a i kulinarnie jest coraz ciekawiej. I to nie tylko za sprawą genialnych szaleńców z Food Think Tanku, o których pisałam kilka miesięcy temu. Jednak w poszukiwaniu najciekawszych doznań smakowych należy oddalić się od centrum starego miasta.

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Kultura
„Nie pytaj o Polskę": wystawa o polskiej mentalności inspirowana polskimi szlagierami
Kultura
Złote Lwy i nagrody Biennale Architektury w Wenecji
Kultura
Muzeum Polin: Powojenne traumy i dylematy ocalałych z Zagłady
Kultura
Jeff Koons, Niki de Saint Phalle, Modigliani na TOP CHARITY Art w Wilanowie
Kultura
Łazienki Królewskie w Warszawie: długa majówka