Aktualizacja: 27.11.2016 20:09 Publikacja: 27.11.2016 19:27
Od lewej Ernest Jagodziński (Szef Jutra), Mateusz Zaremba (marka Moët Hennessy), Come de Cherisey (prezes Gault & Millau), Dariusz Pawłowski (odebrał nagrodę w imieniu Szefa Roku Andrei Camastry), Justyna Adamczyk (naczelna „Żółtego Przewodnika”), Łukasz Budzik (Młody Talent), Tomasz Czertak (Nespresso), Andrzej Polan (Szef Kuchni Tradycyjnej), Katarzyna Daniłowicz (Kobieta Szef).
Foto: Rzeczpospolita, Marian Zubrzycki
W tym roku gala „Żółtego Przewodnika" Gault & Millau odbywała się w odnowionych wnętrzach łódzkiego EC1-Miasto Kultury. Na gości czekały m.in. tatar wołowy z wędzoną słoniną, bliny gryczane z łososiem, polędwiczki z pudrem z boczku, królik w zielonym groszku i macy z odrobiną kawioru czy schab jagnięcy z czarną komosą ryżową i trawą żubrową. Kolację zamykał deser z czekolady, śliwki i mascarpone „podkręcony" aromatem yuzu.
W CSW Znaki Czasu w Toruniu trwa wystawa „Nie pytaj o Polskę”. Przewodnikami są cytaty z polskich hitów, m.in. K...
Złotego Lwa na Biennale Architektury 2025 zdobył Pawilon Bahrajnu.
Wystawa „1945. Nie koniec, nie początek” w Muzeum POLIN w Warszawie powstała na 80. rocznicę zakończenia II wojn...
Choć trudno w to uwierzyć, prace tych światowych sław oraz dzieła kilkudziesięciu innych współczesnych artystów...
Wielka majówka w Łazienkach Królewskich trwa do 4 maja. Wszystkie obiekty Łazienek można zwiedzać bezpłatnie. Cz...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas