Reklama

Gala „Żółtego Przewodnika" Gault & Millau: nagrody dla szefów kuchni rozdane

Szefowie kuchni odebrali najważniejsze nagrody naszej gastronomii. Najbardziej prestiżowy tytuł Szefa Roku zdobył Andrea Camastra.

Aktualizacja: 27.11.2016 20:09 Publikacja: 27.11.2016 19:27

Od lewej Ernest Jagodziński (Szef Jutra), Mateusz Zaremba (marka Moët Hennessy), Come de Cherisey (p

Od lewej Ernest Jagodziński (Szef Jutra), Mateusz Zaremba (marka Moët Hennessy), Come de Cherisey (prezes Gault & Millau), Dariusz Pawłowski (odebrał nagrodę w imieniu Szefa Roku Andrei Camastry), Justyna Adamczyk (naczelna „Żółtego Przewodnika”), Łukasz Budzik (Młody Talent), Tomasz Czertak (Nespresso), Andrzej Polan (Szef Kuchni Tradycyjnej), Katarzyna Daniłowicz (Kobieta Szef).

Foto: Rzeczpospolita, Marian Zubrzycki

W tym roku gala „Żółtego Przewodnika" Gault & Millau odbywała się w odnowionych wnętrzach łódzkiego EC1-Miasto Kultury. Na gości czekały m.in. tatar wołowy z wędzoną słoniną, bliny gryczane z łososiem, polędwiczki z pudrem z boczku, królik w zielonym groszku i macy z odrobiną kawioru czy schab jagnięcy z czarną komosą ryżową i trawą żubrową. Kolację zamykał deser z czekolady, śliwki i mascarpone „podkręcony" aromatem yuzu.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
Córka lidera Queen: filmowy szlagier „Bohemian Rhapsody" pełen fałszów o Mercurym
Kultura
Ekskluzywna sztuka w Hotelu Warszawa i szalone aranżacje
Kultura
„Cesarzowa Piotra”: Kristina Sabaliauskaitė o przemocy i ciele kobiety w Rosji
plakat
Andrzej Pągowski: Trzeba być wielkim miłośnikiem filmu, żeby strzelić sobie tatuaż z plakatem do „Misia”
Patronat Rzeczpospolitej
Warszawa Singera – święto kultury żydowskiej już za chwilę
Reklama
Reklama