„Rzeczpospolita” na Forum Ekonomicznym w Karpaczu 2024
Aktualizacja: 06.09.2017 19:15 Publikacja: 06.09.2017 18:37
Foto: 123RF
O skali marnowania produktów spożywczych w naszym kraju mówi się coraz więcej i widać pewne zmiany w zachowanych konsumentów. Jednak nadal w całej UE rocznie marnowane jest ok 88 mln ton żywności rocznie. Na Polskę przypada aż 9 mln ton rocznie, co daje nam niezbyt chlubną pozycję w czołówce europejskiej. – Jesteśmy trochę za blisko podium i zdecydowanie trzeba walczyć o zmianę tej sytuacji – mówi Bogusław Chrabota, redaktor naczelny Rzeczpospolitej, który prowadził panel „Stop marnowaniu żywności! Niepotrzebny odpad czy szansa biznesowa?" podczas Forum Ekonomicznego w Krynicy.
W jubileuszowym X Europejskim Kongresie Samorządów w Mikołajkach uczestniczyło ponad 2800 gości. Kongres okazał...
Uczelnie, tak jak firmy, zarządzają majątkiem i zasobami ludzkimi. Wyzwania, jakie się z tym wiążą, stały się os...
Potrzebne są wspólne działania wszystkich interesariuszy związanych z internetem i wychowywaniem dzieci.
Joint action is needed from all stakeholders concerned with the internet and raising children.
Trzeba wykorzystać dostępne dane i technologie, aby zapewnić pacjentowi szybszy dostęp do usług medycznych – mów...
Lenovo jest liderem rynku komputerów PC w Polsce. Motorola jest tu jednym z liderów rynku smartfonów.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas