Pod presją wysokich kosztów

Rosną pensje Polaków, przybywa też turystów – to pomaga branży. Poważnym problemem są za to zmienne ceny żywności i wynagrodzenia pracowników.

Publikacja: 04.09.2018 21:00

Pod presją wysokich kosztów

Foto: Adobe Stock

Polska branża gastronomiczna w związku z rosnącymi kosztami coraz mocniej się konsoliduje. Z drugiej strony popyt na usługi cały czas rośnie, czemu sprzyjają rosnące zarobki Polaków.

Zdaniem analityków największym problemem, z jakim dziś musi mierzyć się cała branża gastronomiczna, zresztą nie tylko ona, są rosnące wydatki, głównie na pracowników.

Pozostało jeszcze 94% artykułu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Biznes
Podcast „Twój Biznes”: USA atakują Iran. Gigafabryka AI i trudne negocjacje UE–USA
Biznes
Importowany cement problemem dla branży w Polsce i Europie
Biznes
Należy zadbać o większą produkcję leków w Polsce
Biznes
Zatopiony superjacht „brytyjskiego Billa Gates'a" podniesiony z dna
Materiał Promocyjny
Firmy, które zmieniły polską branżę budowlaną. 35 lat VELUX Polska
Biznes
Kto inwestuje w Rosji? Nikt. Prezes Sbierbanku alarmuje