Aktualizacja: 24.12.2014 04:47 Publikacja: 24.12.2014 04:47
Po latach dominacji masowych marek koncernów coraz ciekawszy staje się także polski rynek piwa. Ziemowit Fałat wylicza, że tylko w tym roku w Polsce uwarzonych zostało ponad 500 nowych, różniących się od siebie piw.
Foto: www.sxc.hu
Piwo to mieszanka wody, słodu, chmielu i drożdży. Nuda? Nic podobnego. Udowodnił to browar Rogue, producent Beard Beer. Po polsku to nic innego, jak piwo z brody. Szokująca nazwa wzięła się od użytych w nim drożdży. Pochodzą z brody, której od ponad 30 lat nie golił browarnik John Maier.
Piwosze, którym broda nie odebrała apetytu na łyk jasnego pełnego, mogą spróbować Mamma Mia! Pizza Beer z Pizza Beer Company. W składzie ma bazylię, oregano, pomidory i czosnek. Do kupienia jest także warzony przez Wynkoop stout Rocky Mountain Oyster ze sproszkowanymi byczymi jądrami.
Rząd Wielkiej Brytanii ogłosił „największy w historii” pakiet sankcji antyrosyjskich. Jego celem jest zwiększeni...
Zgodnie z oczekiwaniami nowym prezesem Polskiej Grupy Zbrojeniowej został Adam Leszkiewicz. Wygrał konkurs, któr...
Adam Leszkiewicz zrezygnował z pełnienia funkcji prezesa zarządu Grupy Azoty - podała spółka. Leszkiewicz w złoż...
USA i Wielka Brytania podpiszą nową umowę handlową, RPP tnie stopy procentowe, co może ożywić rynek mieszkaniowy...
NASK stworzył system do elektronicznego zarządzania dokumentacją. – Przekazanie go samorządom jest jak wrzucenie...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas