McDonald's w USA zmienia skład produktów na zdrowszy. Tymczasem polski McDonald's...

Gigant fastfood chce być bardziej „fit", więc zmienia skład swoich potraw na nieco zdrowsze. Nie oznacza to jednak, że będą mniej kaloryczne.

Aktualizacja: 05.08.2016 14:58 Publikacja: 05.08.2016 14:37

McDonald's w USA zmienia skład produktów na zdrowszy. Tymczasem polski McDonald's...

Foto: 123rf.com

W poniedziałek 1 sierpnia McDonald's ogłosił w USA, że zmienia skład niektórych swoich wyrobów na zdrowszy. Z popularnych McNuggets mają zniknąć konserwanty, a z bułek zniknie syrop kukurydziany (czyli faktycznie syrop glukozowo-fruktozowy).

- Po co zaciekle bronić swojego stanowiska, jeśli konsument mówi otwarcie, że nie chce, by ten konkretny składnik znajdował się w jego jedzeniu? – mówił otwarcie mediom Mike Andres, prezes McDonald's w USA.

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Biznes
Kto inwestuje w Rosji? Nikt. Prezes Sbierbanku alarmuje
Biznes
Chińskie firmy medyczne wykluczone z dużych unijnych przetargów
Biznes
Trump ostrożny ws. Iranu. Europejska produkcja zbrojeniowa, Rosja na krawędzi kryzysu
Biznes
Europa musi produkować pięć razy więcej broni, by stawić czoło Rosji
Materiał Promocyjny
Firmy, które zmieniły polską branżę budowlaną. 35 lat VELUX Polska
Biznes
Bioróżnorodność wymaga coraz większej uwagi