McDonald's w USA zmienia skład produktów na zdrowszy. Tymczasem polski McDonald's...

Gigant fastfood chce być bardziej „fit", więc zmienia skład swoich potraw na nieco zdrowsze. Nie oznacza to jednak, że będą mniej kaloryczne.

Aktualizacja: 05.08.2016 14:58 Publikacja: 05.08.2016 14:37

McDonald's w USA zmienia skład produktów na zdrowszy. Tymczasem polski McDonald's...

Foto: 123rf.com

W poniedziałek 1 sierpnia McDonald's ogłosił w USA, że zmienia skład niektórych swoich wyrobów na zdrowszy. Z popularnych McNuggets mają zniknąć konserwanty, a z bułek zniknie syrop kukurydziany (czyli faktycznie syrop glukozowo-fruktozowy).

- Po co zaciekle bronić swojego stanowiska, jeśli konsument mówi otwarcie, że nie chce, by ten konkretny składnik znajdował się w jego jedzeniu? – mówił otwarcie mediom Mike Andres, prezes McDonald's w USA.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Biznes
Aktywa oligarchów trafią do firm i osób w Unii poszkodowanych przez rosyjski reżim
Biznes
Rekordowe wydatki Kremla na propagandę za granicą. Czy Polska jest od niej wolna?
Biznes
Polskie firmy nadrabiają dystans w cyfryzacji
Biznes
Rafako i Huta Częstochowa. Będą razem produkować dla wojska?
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Materiał Promocyjny
Dlaczego Polacy boją się założenia firmy?
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne