McDonald's w USA zmienia skład produktów na zdrowszy. Tymczasem polski McDonald's...

Gigant fastfood chce być bardziej „fit", więc zmienia skład swoich potraw na nieco zdrowsze. Nie oznacza to jednak, że będą mniej kaloryczne.

Aktualizacja: 05.08.2016 14:58 Publikacja: 05.08.2016 14:37

McDonald's w USA zmienia skład produktów na zdrowszy. Tymczasem polski McDonald's...

Foto: 123rf.com

W poniedziałek 1 sierpnia McDonald's ogłosił w USA, że zmienia skład niektórych swoich wyrobów na zdrowszy. Z popularnych McNuggets mają zniknąć konserwanty, a z bułek zniknie syrop kukurydziany (czyli faktycznie syrop glukozowo-fruktozowy).

- Po co zaciekle bronić swojego stanowiska, jeśli konsument mówi otwarcie, że nie chce, by ten konkretny składnik znajdował się w jego jedzeniu? – mówił otwarcie mediom Mike Andres, prezes McDonald's w USA.

Dostęp do artykułu wymaga aktywnej subskrypcji!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Biznes
Jest nowa szefowa PARP. "Agencja trafia w najlepsze ręce"
Biznes
USA chcą złagodzenia ograniczeń dotyczących marihuany
Biznes
Wielka Brytania wreszcie ma pierwszego „muzycznego miliardera"
Biznes
Lada dzień do Poczty Polskiej wpłynie wielki przelew. Uratuje molocha?
Biznes
Warto mieć zielone miasto