#RZECZoBIZNESIE: Agnieszka Słomka-Gołębiowska: Ferment w radzie nadzorczej to podstawa

Już 20 lat temu amerykanie zobaczyli, że jak dobierają takich samych ludzi, jakich mają w zarządach to przeważnie jest klapa – mówi Agnieszka Słomka-Gołębiowska, Szkoła Główna Handlowa.

Aktualizacja: 06.12.2016 11:17 Publikacja: 06.12.2016 11:12

#RZECZoBIZNESIE: Agnieszka Słomka-Gołębiowska: Ferment w radzie nadzorczej to podstawa

Foto: tv.rp.pl

Gość programu tłumaczyła, że zróżnicowane rady nadzorcze działają lepiej. - Przynoszą lepsze wyniki, są bardziej innowacyjne – mówiła. - Kluczem do tego jest fakt, że różnorodność wzbogaca kapitał społeczny. Nie jest możliwe znaleźć osobę, która posiada wszystkie przymioty, które mogą się nam w danym momencie przydać. Stąd jedynym rozwiązaniem jest zróżnicowanie, pod względem umiejętności, doświadczenia, kompetencji, czy wiedzy – wyjaśniła Słomka-Gołębiowska.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Biznes
Rekordowa liczba bankructw dużych firm na świecie
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Biznes
Święta spędzane w Polsce coraz popularniejsze wśród zagranicznych turystów
Biznes
Ministerstwo obrony wyda ponad 100 mln euro na modernizację samolotów transportowych
Biznes
CD Projekt odsłania karty. Wiemy, o czym będzie czwarty „Wiedźmin”
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Biznes
Jest porozumienie płacowe w Poczcie Polskiej. Pracownicy dostaną podwyżki