#RZECZoBIZNESIE: Agnieszka Słomka-Gołębiowska: Ferment w radzie nadzorczej to podstawa

Już 20 lat temu amerykanie zobaczyli, że jak dobierają takich samych ludzi, jakich mają w zarządach to przeważnie jest klapa – mówi Agnieszka Słomka-Gołębiowska, Szkoła Główna Handlowa.

Aktualizacja: 06.12.2016 11:17 Publikacja: 06.12.2016 11:12

#RZECZoBIZNESIE: Agnieszka Słomka-Gołębiowska: Ferment w radzie nadzorczej to podstawa

Foto: tv.rp.pl

Gość programu tłumaczyła, że zróżnicowane rady nadzorcze działają lepiej. - Przynoszą lepsze wyniki, są bardziej innowacyjne – mówiła. - Kluczem do tego jest fakt, że różnorodność wzbogaca kapitał społeczny. Nie jest możliwe znaleźć osobę, która posiada wszystkie przymioty, które mogą się nam w danym momencie przydać. Stąd jedynym rozwiązaniem jest zróżnicowanie, pod względem umiejętności, doświadczenia, kompetencji, czy wiedzy – wyjaśniła Słomka-Gołębiowska.

Odbierz 20 zł zniżki - wybierz Płatności Powtarzalne

Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne. Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu
Biznes
Demograficzne wyzwania Polski: dzietność, migracje i przyszłość gospodarki
Biznes
Dodatkowe 26 mld zł na obronność zatwierdzone. Zgoda KE dla Polski
Biznes
Adam Bodnar i Leszek Balcerowicz na konferencji TEP
Biznes
Komputronik pozyskał inwestora. Kurs szybuje
Biznes
Jak obniżyć ceny mieszkań? Cła na nawozy i plan podatkowy Trumpa