Kolejne lokale mają powstawać także w naszym kraju, gdzie Subway ma już 56 placówek. – W 2011 r. w Polsce otworzyliśmy ponad 20 nowych restauracji. W przyszłym roku chcielibyśmy kontynuować tę tendencję. Już teraz mamy partnerów, którzy uzyskali licencję na otwarcie nowych restauracji – mówi Martin Princ, menedżer ds. rozwoju sieci Subway na Europę Środkową i Wschodnią.
W tym roku w Nowym Sączu Subway otworzył pierwszy w regionie bar dla kierowców (z ang. drive-thru) . – Tego typu restauracje będziemy chcieli otwierać także w kolejnych polskich miejscowościach – zapowiada Martin Princ.
Za sprawą niemal 34. tys. placówek na koniec 2010 r. Subway wyprzedził firmę McDonald's i został największą siecią barów szybkiej obsługi na świecie. Obecnie posiada już prawie 36 tys. restauracji w 98 krajach. Wszystkie placówki tej sieci działają na zasadzie franszyzy (przedsiębiorca kupuje licencję i otwiera restaurację pod taką marką, a następnie prowadzi ją na własne konto przy wsparciu Subway'a).
W Europie Środkowo-Wschodniej najwięcej, ponad 300 restauracji Subway'a jest w Rosji.