- Zbigniew Putka, prezes Putka
Piekarnie Putka produkują ponad 80 rodzajów chleba, bułek i bułeczek oraz ponad 120 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych. W ofercie znajduje się pełen wybór pieczywa zarówno pakowanego, jak i niepakowanego, świeżego i o przedłużonej trwałości oraz drożdżówki, pączki, bułki słodkie, ciasta, ciasteczka i torty. Firma wykonuje też nietypowe zamówienia, dostosowując technologię i termin wykonania do życzenia klienta.
Zakłady Putka pracują w systemie ciągłym. Firma zatrudniająca 200 piekarzy i cukierników, 100 ekspedytorów i kierowców oraz 440 ekspedientek dostarcza wyroby do ponad 110 sklepów firmowych, prawie 30 patronackich i ok. 400 odbiorców zewnętrznych.
- Bożena Góra, Artur Góra, Krystyna Pyskło, Jan Pyskło, wspólnicy Piekarnia-Cukiernia „Zagrodnicza"
Poznańska Piekarnia-Cukiernia „Zagrodnicza" to rodzinna firma z ponad 90-letnią historią. Założył ją w 1925 r. w Dusznikach-Zdroju Antoni Seidel, a w 1989 r. została przeniesiona do Poznania. Prowadzą ją wnuczki założyciela razem z mężami.
Wizytówką piekarni jest chleb wiejski, który niezmiennie od początku istnienia firmy produkowany jest z naturalnych składników. W 2003 roku produkt ten został nagrodzony znakiem „Dobre, bo polskie". Popularne wyroby firmy to także sernik Pacynka, rogale marcińskie, pączki i miniaturowe drożdżówki.
Obecnie firma wytwarza pieczywo i ciastka w trzech zakładach.