Aktualizacja: 05.09.2017 22:01 Publikacja: 05.09.2017 21:02
Foto: Fotorzepa, Jakub Ostałowski jo Jakub Ostałowski
Polska jest największym producentem drobiu w Unii Europejskiej. Za to wieprzowinę musimy jeszcze importować, a pogłowie trzody chlewnej jest rekordowo niskie. Z wyprodukowanej w Polsce wołowiny zostaje w kraju jedynie 20 proc. – dla większości klientów to mięso wciąż jest zdecydowanie za drogie. Branża cieszy się jednak z rosnącego spożycia – na ok. 80 kg mięsa, które przeciętny Polak zje w tym roku, przypadnie 2,1 kg wołowiny.
70 proc. liderów jest zdania, że nowa rola działów HR polega na uwolnieniu w pełni ludzkiego potencjału. Sprzymi...
Już 92 proc. profesjonalistów HR wspiera się narzędziami automatyzującymi ich pracę, a ponad połowa wykorzystuje...
Czy ESG może przyczynić się do pozyskania wartościowych pracowników oraz zwiększenia zaangażowania już zatrudnio...
Firmy, które chcą korzystać z nowych technologii w HR, mają coraz większy wybór krajowych rozwiązań wpisujących...
Warunków przyspieszenia transformacji technologicznej nad Wisłą jest wiele. Potrzebne są inwestycje w pracowników, w tym ich szkolenia, ale też dbałość o zdrowie. Nieodzowne są też ułatwienia natury prawnej i jak zawsze – finansowanie.
Gospodarka to układ naczyń połączonych. Jeśli cokolwiek dzieje się w jednym obszarze, ma także znaczenie gdzie i...
My jesteśmy gotowi na wszystkie scenariusze. Wprowadziliśmy wiele nowych modeli samochodów osobowych, w tym SUV-y, crossovery i auta sportowe. Mamy też pojazdy użytkowe dla wszystkich rodzajów działalności – mówi Attila Szabó, prezes i dyrektor zarządzający Ford Polska.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas