Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 10.12.2019 19:13 Publikacja: 10.12.2019 18:36
Foto: Instagram
Na pomysł stworzenia takiego lokalu wpadł Tony Fernandes, dyrektor generalny linii lotniczej AirAsia. Dania serwowane w lokalu nazwie Santan and T&CO są oparte na menu pokładowym i nawiązują do lokalnej, malezyjskiej kuchni.
Restauracja typu fast food mieści się w popularnym centrum handlowym i serwuje dokładnie takie dania jakie pojawiają się na pokładach AirAsia, czyli klasykę malezyjskiej kuchni, m.in. "Pak Nasser's nasi lemak" czyli ryż kokosowy z dodatkiem potrawki z kurczaka w sosie chilli. Nasi lemak to narodowa potrawa Malajczyków.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Słynny amerykański producent lodów Ben & Jerry’s traci jednego ze współzałożycieli. Jerry Greenfield odchodzi z...
Prawie połowa Niemców ma nadwagę, a 11. na 100. boryka się z kryzysem otyłości. Niemieckie władze chcą to zmieni...
Gdyby nie keczup i makaron z serem, Warren Buffett miałby o jeden problem mniej. Podczas niedawnego występu w st...
W rok ceny kawy na światowych giełdach się podwoiły. Podwyżki właśnie docierają na półki sklepowe w Polsce. Kons...
Po zaledwie roku pracy na stanowisku prezesa Nestlé Laurent Freixe musi pożegnać się z firmą. Powodem jest ukryw...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas