Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 10.12.2019 19:13 Publikacja: 10.12.2019 18:36
Foto: Instagram
Na pomysł stworzenia takiego lokalu wpadł Tony Fernandes, dyrektor generalny linii lotniczej AirAsia. Dania serwowane w lokalu nazwie Santan and T&CO są oparte na menu pokładowym i nawiązują do lokalnej, malezyjskiej kuchni.
Restauracja typu fast food mieści się w popularnym centrum handlowym i serwuje dokładnie takie dania jakie pojawiają się na pokładach AirAsia, czyli klasykę malezyjskiej kuchni, m.in. "Pak Nasser's nasi lemak" czyli ryż kokosowy z dodatkiem potrawki z kurczaka w sosie chilli. Nasi lemak to narodowa potrawa Malajczyków.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
W pierwszym półroczu oficjalna produkcja alkoholu w Rosji zmniejszyła się o ponad 16 proc. a samej wódki o ponad...
Producent Nutelli – koncern Ferrero Group – kupuje amerykańskiego producenta popularnych płatków śniadaniowych W...
Polacy szukają sposobów na ograniczenie wydatków. Już trzech na czterech stara się oszczędzać na żywności, a pon...
W sobotę, 5 lipca, wejdą w życie nowe chińskie cła na brandy importowaną z Unii Europejskiej. W ostatniej chwili...
Główny Inspektorat Sanitarny podjął decyzję o wycofaniu z obrotu wielu rodzajów piwa smakowego polskiej firmy Al...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas