Reklama

Pierwsza polska mleczarnia staje się w pełni wegańska

Podzakopiańska mleczarnia Jogurty Magda oficjalnie przeszła na produkcję nabiału wyłącznie z roślin.

Aktualizacja: 01.07.2020 12:52 Publikacja: 01.07.2020 12:26

Pierwsza polska mleczarnia staje się w pełni wegańska

Foto: Adobe Stock

Podkarpacka firma rodzinna produkuje jogurty od trzech pokoleń. Magda Kubit przejęła biznes po swoim dziadku i ojcu, informuje na stronie spółka. Trzy lata temu wypuściła na rynek pierwsze wegańskie jogurty i śmietany czy napoje z „mleka” roślinnego, by od lipca oficjalnie skupić się tylko na tych surowcach.

– Decyzja o tym, że Magda staje się w pełni roślinną marką jest naturalnym skutkiem stałego rozwojem naszego portfolio produktowego, które od ponad dwóch lat zdominowane jest przez jogurty i śmietany na bazie mleczka kokosowego – mówi Magdalena Kubit, dyrektor zarządzająca Jogurty Magda.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Przemysł spożywczy
USA nałożyły na Brazylię 50-proc. cła. Kawa zamiast do Stanów pojedzie do Chin
Przemysł spożywczy
Niemieckie browary w kryzysie. Niemcy piją coraz mniej piwa
Przemysł spożywczy
TikTok wypromował kolejny produkt spożywczy. Producenci nie nadążają z produkcją
Przemysł spożywczy
Coca-Cola potwierdziła słowa Donalda Trumpa. Szykuje nowe produkty
Przemysł spożywczy
Producenci mięsa w Polsce mają wiele kłopotów. Ale stoi przed nimi ważna szansa
Materiał Promocyjny
Firmy coraz częściej stawiają na prestiż
Reklama
Reklama