Reklama
Rozwiń

Burger King wprowadza w Europie roślinnego burgera

W całej Europie znana sieć fast food wprowadziła bezmięsną wersję legendarnego Whoopera.

Aktualizacja: 12.11.2019 13:44 Publikacja: 12.11.2019 12:23

Burger King wprowadza w Europie roślinnego burgera

Foto: Bloomberg

Rebel Whooper pojawił się we wszystkich restauracjach sieci w 25 krajach w Europie. Pierwszy burger z roślinnym kotletem od kultowego burgera różni się jedynie tym, że ma w sobie 0 proc. wołowiny. Została zastąpiona roślinnym wymiennikiem, przy czym nie zrezygnowano ze smaku. Soczysty, grillowany na prawdziwym ogniu, roślinny pasztecik w bułce jest serwowany ze świeżo pokrojonymi pomidorami, sałatą, kremowym majonezem, keczupem oraz piklami i pokrojoną w plasterki cebulą. Z sukcesem wprowadzono go już w USA i Szwecji, co zachęciło Burger Kinga, by wyjść naprzeciw oczekiwaniom miłośników burgerów w innych krajach. Tym samym Burger King jest największą siecią restauracji typu Quick Service Restaurant w Europie, oferującą burgery z roślinnym kotletem - od 12 listopada są dostępne w menu ponad 2500 lokali.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni
Przemysł spożywczy
Młodzi Polacy nie wylewają za kołnierz
Przemysł spożywczy
Unilever daje długie gwarancje zatrudnienia załodze. To ewenement