Reklama

Słowenia wycofuje polskie mięso przez salmonellę

Znowu salmonella w polskim mięsie. Słowenia poinformowała właśnie w systemie RASFF, że wycofała sprowadzone od nas mięso mrożonego kebaba.

Aktualizacja: 22.02.2019 11:56 Publikacja: 22.02.2019 11:51

Słowenia wycofuje polskie mięso przez salmonellę

Foto: Bloomberg

To już kolejny alarm dotyczący jakości polskiego mięsa. Tym razem służby bezpieczeństwa żywności w Słowenii poinformowały o obecności bakterii salmonelli w mrożonym kebabie. W odróżnieniu od Czechów, Słoweńcy szybko przekazali te informacje do RASFF. 

Chodzi o trzy partie mrożonego kebaba z indyka z serem, łącznie 45 kg. Dostawcą jest słoweńska firma Alebon, a producentem – polska firma Efes-pol Fedai Simsek z gminy Złotkowo w Wielkopolsce.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Przemysł spożywczy
Rosja produkuje coraz mniej wódki, ale Rosjanie piją więcej
Przemysł spożywczy
Właściciel Nutelli kupuje amerykańskiego producenta płatków śniadaniowych
Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Reklama
Reklama