Reklama

Słowenia wycofuje polskie mięso przez salmonellę

Znowu salmonella w polskim mięsie. Słowenia poinformowała właśnie w systemie RASFF, że wycofała sprowadzone od nas mięso mrożonego kebaba.

Aktualizacja: 22.02.2019 11:56 Publikacja: 22.02.2019 11:51

Słowenia wycofuje polskie mięso przez salmonellę

Foto: Bloomberg

To już kolejny alarm dotyczący jakości polskiego mięsa. Tym razem służby bezpieczeństwa żywności w Słowenii poinformowały o obecności bakterii salmonelli w mrożonym kebabie. W odróżnieniu od Czechów, Słoweńcy szybko przekazali te informacje do RASFF. 

Chodzi o trzy partie mrożonego kebaba z indyka z serem, łącznie 45 kg. Dostawcą jest słoweńska firma Alebon, a producentem – polska firma Efes-pol Fedai Simsek z gminy Złotkowo w Wielkopolsce.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Przemysł spożywczy
Niemcy chcą walczyć z plagą otyłości. Co może pomóc?
Przemysł spożywczy
Podział Kraft Heinz. Buffett rozczarowany
Przemysł spożywczy
Szalony wzrost cen kawy potrwa nawet dwa lata
Przemysł spożywczy
Prezes Nestlé zwolniony przez romans z pracownicą. Koncern pogrąża się w kryzysie
Przemysł spożywczy
Japoński gigant alkoholowy stracił szefa. W tle kłopoty z narkotykami
Reklama
Reklama